3/7 Jag seglar över till Teneriffa.

Jag lämnar Las Palmas tidigt. Jag kommer iväg strax efter soluppgång.
Det blir ett första slag åt nordost för BB halsar för att senare slå och jag kan efter ett par timmar senare ligga förbi nordostudden på Gran Canaria.

Efter ett tag ökar vinden och jag gör bra fart med ett rev i storen. När jag närmar mig Santa Cruz dit jag tänkt mig så ökar vinden kraftigt och ett tag har jag 40 knop (20 m/s) i halvvind och gör 7 knop med mycket av genuan inrullad. Trud klarar sig fint och när jag kommer riktigt nära land lugnar det ner sig och jag stryker segel och går in i Santa Cruz’s norra hamn.

Jag tänker lägga upp båten på land medans jag är i Sverige under hösten och finner en ledig plats på den lilla pontonbryggan längst in i hamnen.

Trud på plats på den lilla pontonbryggan.

Senare kommer en av de anställda på varvet och undrar vad jag är för en. Jag förklarar att jag skickat flera mail men inte fått något svar och då seglat över för att kolla om det går att få satt båten på land i 3 månader. Mannen pratar bara lite, väldigt lite engelska men jag förstår att han vill få reda på namnet på båten. Jag pekar på stackpacken där det står TRUD med stora bokstäver och med det nöjer hans sig. Jag lyckas också reda ut att det går bra att ligga kvar på platsen.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *