9/7 Hemfärd.

Jag stiger upp halv 6, äter frukost och samlar ihop mina väskor och är på busshållplatsen en halvtimma innan den ska komma. Då inser jag att jag nog inte stänkt luckorna till ruffen eftersom jag i sista stund blev distraherad av att hälla ut vattnet ur spannen och ställa den uppochner på sittbrunsdurken.

Nu var jag ju ute i god tid och kunde hasta tillbaks och rätta till min glömda åtgärd. Gallret hade jag satt på plats och låst så det var bara att resa stegen och stänga luckorna så kunde jag gå tillbaks till busshållplatsen och vänta några minuter innan bussen anlände.

Det blev byte på centrala busstationen i Santa Cruz och det var buss 10 som gällde för vidare transport till flygplatsen. Jag hade lite svårt att med google maps inse vart jag hittar hållplatsen för den bussen så jag gick till informationen och frågade. Det visade sig att bussen avgick från ett ställe inte mer än 5 meter från där jag stod vid luckan hos informationen. Är man blind eller ? Nja, jag var ju väldigt koncentrerad på att hitta just informationen så jag kollade i det skedet inte runt så särskilt mycket.

Jag ställer mig i kön till bussen och snart är vi ombord och iväg mot flygplatsen. Jag har redan checkat in via webben och har boardingkortet i mobilen och något bagage att checka in har jag inte så jag beger mig till säkerhetskontrollen direkt. Jag har med mig en väldig massa elektronik så det blir till att lassa upp många lådor på bandet som ska röntgas. Det blir inga anmärkningar även om dom backade tillbaks min stora väska och kollade en extra gång.

Vi kommer iväg i tid och är på väg till Zürich. Snabbt går det. Vi är framme en halvtimma tidigare än angiven ankomsttid. Nu spelar det inte någon roll för mig eftersom mitt plan till Göteborg inte avgår förrän klockan 21:25. Jag har nästan 5 timmar att slå ihjäl innan jag kan borda nästa plan.

En sak som är bra här är att jag kan vara kvar i utrikeshallen och behöver inte gå igenom någon säkerhetskontroll igen innan flyget till Göteborg avgår.

Klockan 21 bordar jag planet. Det händer sedan inget förrän klockan är nästan 22. Vi blir 20 minuter sena innan planet lyfter men vi har medvind och flyger ikapp detta och landar på utsatt tid.

Jonas och Pia är på väg för att hämta mig men en lastbil har fattat eld på 40’ian och motorvägen är blockerad men efter en stund har brandkåren gjort sitt värv och trafiken kommer igång igen.

01:30 är vi ”hemma” i Kärna och snart kan vi gå till sängs efter lite nattamat.

Det här inlägget postades i Långsegling.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *